Вече има задържани и за двата случая на сбивания между чужденци и

...
Вече има задържани и за двата случая на сбивания между чужденци и
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Има задържани и за двата случая с конфликтни ситуации на бул. Витоша

Вече има задържани и за двата случая на сбивания между чужденци и българи, на които всички станахме очевидци посредством снимани и публикувани клипове в обществените мрежи. Това заяви във Facebook министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

" Установено е по неоспорим метод, че не става въпрос за напрежение на расова основа. Задържани са двама чужденци – 24 година от Египет и 20 година от Сирия за нападението над двете малолетни момчета и момиче на бул. „ Витоша “ на 6-и против 7-и март. Те се познават и спорът е от персонален темперамент. При втория случай по отношение на нападнатите момчета-студенти от Англия, е арестуван 16 годишен български жител, прочут на полицията за обири и грабежи ", написа Стоянов.

По думите му " още през вчерашния ден с мое предписание бяха предприети допълнителни ограничения за гарантиране на реда в София ", като " по време на профилирана полицейска интервенция в столицата бяха арестувани близо 100 души, които бяха тествани и профилактирани ", добавя министърът.

" По безапелационен метод декларирам, че засиленото полицейско наличие от екипи на Столична дирекция на вътрешните работи и Жандармерията е за недопускане на нови прояви на принуждение, както против български жители, по този начин и против непознати - без значение дали са със статут на бежанци или туристи. Важно е да отбележа също, че за реда в бежанските центрове ( какъвто е и този в кв. Овча купел) се грижи частна охранителна компания, наета от Държавната организация за бежанците( ДАБ). Въпреки това за спокойствието на всички жители, живеещи в регионите, където са построени такива центрове, Министерство на вътрешните работи е осигурило засилено полицейско наличие ", написа още Стоянов.

Той насочи зов " тези случаи да не се употребяват за политически цели и да не се вършат опити за внушения измежду обществото ни, че тези конфликтни обстановки са на расова основа ".

В обществените мрежи се провежда митинг пред постройката на Министерство на вътрешните работи в София митинг довечера. Акцията е по отношение на поредност произшествия през последните дни на столичния бул. " Витоша " - побой над студенти по медицина от Пакистан с английско поданство, както и над две момчета и едно момиче, нанесен от група непознати жители. Организаторите акцентират, че не желаят сходни подиуми да се трансформират в всекидневие.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР